Complet Incomplet

08/06/2011
Rellotge sense agulles Rellotge sense agulles
Rellotge sense agulles Rellotge sense agulles
Bossa de mà segellada Bossa de mà segellada
Ulleres opaques Ulleres opaques
Paraigües sense tela Paraigües sense tela

El luxe

Projecte realitzat per a l'assignatura "Projectes de disseny" tractant la temàtica "El luxe". El resultat va ser una sèrie d'objectes ostentosos, de luxe, funcionalment inútils, simplement són estètics, per aparentar i mostrar poder econòmic.

Aquest treball el vam fer en grup barrejant les modalitats del Grau en Disseny, els integrants érem: Miguel Morales (gràfic), Marta Camps (gràfic) i Nora González (audiovisual). Realitzat al Juny de 2011.

Briefing

Realitzar una proposta de disseny al voltant del tema "El luxe".

Concepte

L'aspecte que vam voler tractar va ser el luxe com a ostentació. Investigant sobre aquest tema vam voler treballar la infravaloració dels diners, pràcticament llençant-los, el fet de comprar coses innecessàries, la inversió de molt de temps i diners en un mateix i l'ostentació, identificació i realització personal a través d'un objecte o una marca.

Les persones amb alt poder adquisitiu compren objectes no funcionals, només estètics, sempre volen més, se senten incomplets, sempre falta alguna cosa a la seva vida.

Proposta

Partint de la premissa que les persones adinerades se senten incompletes, vam agafar aquesta metàfora per a desenvolupar uns objectes amb les mateixes característiques, incomplets, sense funcionalitat pragmàtica, només estètica. Aquests objectes estan dissenyats per a portar-los i poder lluir marca i pedres precioses, com si fossin joies. Han perdut la seva funcionalitat original i n'han adquirit una de nova, fer d'aparador de la capacitat adquisitiva del que els posseeix.

Comparteix:
Facebook Twitter Google Plus
© 2013 | Tots els drets reservats